Kısır Tarifi

kısır nasıl yapılır


Malzemeler


  • Yarım kg ince bulgur
  • 4 adet domates
  • 2 adet salatalık
  • 1 demet maydanoz
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz biber
  • 1.5 yemek kaşığı salça  
  • 1.5 çay bardağı sıvı yağ
  • Asma yaprağı veya marul (isteğe göre) 


Hazırlanışı


Bir kapta bulgur 2 su bardağı kaynamış su ile ıslatılıp üzeri örtülür. Soğan ve sarımsak ince ince doğranır ve salça ile yoğurulur. Yoğurulan salçalı soğan karışımı ıslanmış bulgur üzerine eklenir ve yoğurulur. Daha sonra ince ince doğranmış domates, salatalık ve maydanoz eklenir. Üzerine baharatlar, limon suyu ve yağ da eklendikten sonra karıştırılır ve servise hazır hale gelir. Afiyet olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder