Revani Tarifi

Revani Tatlısı Tarifi



Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • Hindistan cevizi (süslemek için)

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu


Hazırlanışı


Yumurtalar ile 1 su bardağı şeker iyice çırpılır. Daha sonra yoğurt ve yağ ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Belirli bir kıvama gelen karışıma önce irmik daha sonra un vanilya, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi ilave edilerek iyice çırpılır. Yağlanmış tepsiye dökülen revani önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Şerbeti için küçük bir tencerede 3 su bardağı suya 3 su bardağı şeker ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu şerbete eklenir. Birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır. Fırından çıkarılarak soğutulmuş revani üzerine eklenir ve hindistan cevizi ile süslenir. Afiye olsun! :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder