Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi

Lezzetinden çatlayan kurabiye


Az önce denediğim bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Öyle lezzetliydi ki yazmak için sabırsızlandım. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun :)




Malzemeler



  • 6 su bardağı un
  • 1 adet margarin (250 gr)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2.5 çay bardağı şeker
  • 2 yumurta (birinin beyazı ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Hindistan cevizi (süslemek için)


Hazırlanışı


Öncelikle un ile margarin iyice yoğurulur. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ, şeker, yumurta(birinin sarısı konulacak sadece) ve kabartma tozu eklenip, kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurulur. İstenilen büyüklükte ve şekilde parçalar yapılır. Önce ayırdığımız yumurta akına, daha sonra hindistan cevizine bulanır ve yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısınmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir (yaklaşık 20-25 dakika). Afiyet olsun! :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder