Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı Tavuk Göğsü


Malzemeler


Krema için


  • 1 litre süt (5 buçuk su bardağı)
  • 3 çay bardağı un
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 gr margarin (yarım paket)
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi (süslemek için)

Çikolata sosu için


  • 125 gr margarin (yarım paket)
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Krema Yapılışı


Yarım paket margarin tencerede eritilir. Un eklenir ve un kokusu çıkıncaya kadar ocakta kavrulur. Şeker oda sıcaklığındaki sütün içine koyularak şeker eriyene dek karıştırılır. Kavrulan una şekerli süt yavaş yavaş eklenirken bir yandan çırpılarak topaklanması önlenir. Muhallebi kıvamına gelene dek çırpılmaya devam edilir. Kıvama geldikten sonra ocaktan alınır ve bir paket vanilya eklenir. Birkaç dakika kadar mikserle çırpıldıktan sonra bir tepsiye boşaltılır ve soğumaya bırakılır.


Çikolata Sosu Yapılışı


Yarım paket margarin eritilip soğumaya bırakılır. Şeker ve kakao ilave edildikten sonra mikserle krema kıvamına gelinceye dek çırpılır. Daha sonra tepsiye boşaltılan beyaz krema üzerine dökülür. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirildikten sonra servise hazır hale gelir. Afiyet olsun! :)














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder