Malzemeler
- 1 adet limon
- 2 litre su
- Yarım su bardağı nohut
- 5 diş sarımsak
- 7 çorba kaşığı kaya tuzu
- 2 su bardağı üzüm sirkesi
- Havuç
- Biber ve eklemek istediğiniz tüm malzemeler. (domates, kornişon, fasulye, lahana vb.)
Hazırlanışı
Limon halka şeklinde doğranır. Sarımsak küçük parçalar olacak şekilde doğranır. 2 litre su, sirke ve kaya tuzu karıştırılır. Havuçlar halka halka veya çubuk şeklinde isteğe göre doğranır. Biberler uç kısımlarından hafifçe kesilir (içine sirkeli su girmesi için). Eklenecekse fasulye, domates ve kornişona bıçakla küçük delikler açılır. Tüm malzemeler istenilen sıraya göre bir sıra dizilir, arasına birkaç nohut birkaç dilim sarımsak ve limon konur. Ardından tekrar malzemeler konmaya devam edilir ve aynı şekilde yine nohut, sarımsak ve limon (aroma vermesi için) eklenir. En son sirkeli su eklenir. En üste malzemelerin yukarı çıkmaması için maydanoz veya turşu kapağı konur. 2-3 hafta sonrasında servise hazır hale gelir. Afiyet olsun! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder