Balparmak Tatlısı Tarifi



Malzemeler



  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım paket margarin (125 gr)
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Mantolamak için

  • 1 su bardağı irmik

Şerbeti için


  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet limon

Hazırlanışı


Karıştırma kasesine önce yumurtalar kırılır ve üzerine dilimlenmiş margarin ilave edilir. Biraz karıştırıldıktan sonra un, irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenip yoğurulur. Hamurdan istenilen büyüklükte ve şekilde (tercihen yumurta büyüklüğünde) parçalar elde edilir. Geniş bir tabağa 1 su bardağı irmik konur ve hazırlanan hamur parçaları irmiğe bulanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana dek pişirilir. Hamurlar pişerken şerbet için küçük bir tencerede 3 su bardağı su ve şeker kaynatılır. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu ilave edilir ve birkaç dakika daha kaynatılır ve altı kapatılır. Ilıdıktan sonra pişen tatlının üzerine dökülür. Afiyet olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder