Hazır olanından çok daha lezzetli ağızda dağılan tuzlu kurabiye...
Malzemeler
- 1 paket margarin (250 gr)
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Çörek otu (süslemek için)
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarin, yağ, 2 yumurtanın akı, sirke, şeker, tuz, un ve kabartma tozu bir kaba konularak yoğurulur. Kulak memesi kıvamına gelince istenilen boyutta ve şekilde parçalar elde edilir. Elde edilen şekiller yağlanmış tepsiye dizilir. İki yumurta akı fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürülür. Daha sonra çörek otu ile süslenir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek (yaklaşık 25 dakika kadar) pişirilir. Afiyet olsun! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder