Tarifin videosu için: https://www.youtube.com/watch?v=8JV3kBFeQJg
Malzemeler
Krema için:
- 4 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı un
- 6 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- Hindistan cevizi (süslemek için, isteğe bağlı)
Pasta için:
- 2 paket (400 gr) petibör bisküvi (sade veya kakaolu, isteğe bağlı)
- 3 adet muz (bisküvi katları için)
- 1 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
NOT : Pasta katları fazla olsun istiyorsanız petibör bisküvileri artırabilirsiniz. (500-600 gr)
Krema Hazırlanışı
Tencerede süt, un, nişasta ve şeker iyice karıştırılır. (Un ve nişastayı birden dökmek yerine yavaş yavaş mikserle çırparak eklersek topaklanmasını önlemiş oluruz.) Ocağın altı yakılır. Orta ateşte tahta kaşıkla karıştırılarak pişirilir. İyice yoğunlaşıp fokurdamaya başlayınca altı kapatılır. Birkaç dakika mikserle karıştırıldıktan sonra kullanıma hazır hale gelir.
Pasta Hazırlanışı
Tepsiye bisküviler dizilmeden önce, tepsi fırça yardımıyla sütle hafifçe ıslatılılır. Bisküviler bir kat dizilir ve fırçayla ıslatılır. Ardından krema dökülür, kaşığın tersiyle yayılır. Dilimlenmiş muzlar her bir bisküvi üzerine bir tane gelecek şekilde dizilir. (Muz tadı fazla gelsin istiyorsanız, muz sıklığını artırabilirsiniz) Petibör bisküviler ikinci kat için tekrar dizilir, fırçayla ıslatılır ve krema dökülür. Her bir dilime en az bir muz dilimi gelecek şekilde muzlar dizilir. Dilerseniz hindistan cevizi ile şık bir görünüm elde edebilirsiniz. Dolapta birkaç saat bekletildikten sonra servis edilir. Afiyet olsun! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder