Malzemeler
- 5 adet yufka
- 250 gr süzme ya da lor peynir
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
Hazırlanışı
Bir kaseye yumurta, yoğurt, yağ konur ve karıştırılır. Yağlanmış tepsiye fotoğraftaki gibi yufka serilir ve yumurtalı karışımla fırça yardımıyla ıslatılır.
Daha sonra ikinci yufka serilir ve karışımla ıslatılır. Üçüncü yufka yine aynı şekilde serilip ıslatıldıktan sonra peynir yufkanın her tarafına gelecek şekilde yayılır. Sonrasında dört ve beşinci yufkalar da aynı şekilde ıslatılıp üzeri çörek otu veya susam ile süslenir. Fırına atmadan önce dilimlenir (daha iyi pişmesi ve çıtır olması için). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun! :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder