Kakaolu Islak Kek Tarifi


Browni Tarifi



Malzemeler


  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket kakao (25 gr)
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi veya ceviz (süslemek için)

Sosu için

  • yarım su bardağı süt

Hazırlanışı


3 adet yumurta 1.5 su bardağı şeker ile iyice çırpılır. Bir paket kakao, 1.5 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ eklenerek çırpmaya devam edilir. Karışımdan 1 su bardağı ayrılır. 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya eklenerek tekrar çırpılır. Hazırlanan kek karışımı yağlanmış orta boy bir tepsiye boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırına konulur (yaklaşık 25 dakika). Kek pişerken sosu için ayrılan  bir su bardağı kek karışımı ocaktaki küçük bir tencereye boşaltılıp üzerine yarım su bardağı süt eklenerek kaynatılır. Böylece çiğ yumurtalar da pişmiş olur. Fırından alınan kekin üzerine hazırlanan sos gezdirilir. Hindistan cevizi veya ceviz ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder